Välkommen


Letar du efter bra tips på sminkning eller var du bäst köper dina moderiktiga kläder? Då är du varmt välkommen till oss här på Linas Lycka. 

Visst är det väl härligt att få känna sig snygg både till vardags och fest? Det är faktiskt många gånger inte så krångligt som man tror att sminka sig rätt och att hitta senaste nytt på modefronten. Kanske behöver du inte gå i sminkskola för att lära dig hur du bäst sminkar dig. Det är så klart olika hur man sminkar sig för en dag ute i solen, på arbetet eller på discot på kvällen. Det är också stor skillnad vilka produkter man väljer om man har ett utseende som kräver varma eller kalla färger. Det här gäller så klart också när du väljer kläder. Men oroa dig inte – vi ger dig bra tips för att du skall lyckas.

Sminkningens grunder

discoNär man sminkar sig är det viktigt att skilja mellan dag- och kvällssminkning. En kväll på discoteket eller nattklubben behövs mer smink helt klart. Här är det viktigt att lägga ett bra lager av Foundation och se till att mascara, ögonskugga och rouge är rätt applicerat. På dagen håller man sin sminkning lite mer modest.

En gång i tiden var det mycket populärt att göra en färganalys. Den metoden används sällan idag, men det kan vara bra att ändå starta med att bestämma sig för inom vilken färgskala man skall hålla sig. Ofta känner man väldigt väl vilka färger man trivs i och det brukar också vara de färger man skall välja. Har man brunt eller något rödlätt hår är det ofta de varmare färgerna man väljer. De varma färgerna har en nyans av gult i sig. De kalla färgerna har en underton av blått och det känner man nästan instinktivt att man inte passar i om man är rödhårig.

När man börjar sminkningen är det ofta en Foundation man lägger. Här finns en viktig riktlinje att följa: försök att hitta en foundation som följer den färg du har i ansiktet. Använd inte foundation för att bli brun. Det blir ofta inget bra resultat. En foundation skall jämna till huden och fräscha upp den – inte göra dig brun. Om du vill få lite färg på kinderna så använder du hellre lite Rouge på kindbenen.

Ögonskuggan är en sådan detalj som bör följa varm- eller kallregeln. Lägg inte isig blå ögonskugga om du tillhör den varma gruppen. Tänk på att inte sminka för hårt på dagen.