Trendig i värmen


Tänk att få skingra tankarna och separera sig från den gråa vardagen för en kort stund. Att åka utomlands dit solen värmer har blivit en populär trend de senaste åren. Istället för att åka utomlands på sommaren så stannar man hemma för att njuta av den svenska naturen, och istället beställa sol-och badsemestern till vintern. Det är helt rätt tänkt. Lite extra energi under vinterhalvåret kan verkligen behövas.

De som verkligen gillar sol-och bad brukar ibland också vara intresserade av de senaste trenderna inom badmode. Det gäller kanske i synnerhet kvinnor och specifikt bikinimodet. Trender inom badmode växlar förvisso inte allt för snabbt men det finns ändå riktlinjer för 2013, som verkar följa med även till nästkommande säsong. Till att börja med är det inte så viktigt om bikiniöverdelen och underdelen inte matchar.

Här är några riktlinjer på vad som är hett och inne i sommar;

  • Omatchad över och underdel – I vår och sommar är det helt rätt att komponera ihop omaka över och underdelar för att skapa en unik och cool stil. Många företag har även snappat upp denna trend och det finns många färdiga bikini-set att köpa som har en enfärgad trosa till en mönstrad överdel. Ett tips är att köpa ett par bikinis i samma färger och toner. Du kan då matcha dessa tillsammans. Ta överdelen från den ena och underdelen från den andra. du har då istället för två uppsättningar hela 4 olika uppsättningar att välja på. 
  • 50-tal – 50-talet är tillbaka igen och det är inte bara kläderna som följer denna trend, strandplaggen gör det också. För att komma ihåg stilen tänk lite Marilyn Monroe. Klassiskt, feminint med lite marina inslag. Den höga midjan är tillbaka och är väldigt het just nu, vilket passar perfekt för alla som känner att midjan är ett problem. Kanske du nyss fött barn och känner dig obekväm med din nya kropp, då är vårens mode perfekt för dig.
  • Exotiska mönster och djurmotiv – Safari med djuriska mönster som leopard och zebra är helt rätt i vår. Det ska vara lite lyxig och exotisk känsla, gärna med inslag av guld.
  • Volanger och cut outs – Denna trend lever kvar sedan förra säsongen och är fortfarande glödande het. Det finns också bikiniunderdelar som man kan rulla ner och upp. Perfekt för stunder då man leker med barnen på stranden då man kan rulla upp, för att sedan rulla ner när det är dags att sola.

Några sista tips inför vårens varma dagar är att införskaffa några ”dra på-plagg” till din bikini. Tunikan är på väg tillbaka och det finns många vackra tunikor, både i genomskinlig skirt tyg eller exklusiv virkat material. Tunikan passar för dem som inte gillar att visa sig så pass nakna under sin strandvistelse och är ett smart skydd från solen. Förutom tunikan kan ett par snygga shorts tillsammans med ett snyggt linne passa perfekt. Om du ska bära virkat eller spetsmaterial gäller det att använda ett starkt solskydd, såvida du inte vill ha spetsmönstret på huden när endast de blottade delarna blir solbruna.