Ta hand om dina fötter


Våra fötter kan utsättas för en hel del stress även på en vanlig vardag. Är du inte noga med att vårda dina fötter regelbundet kommer du förr eller senare få lida konsekvenserna av det också. Bra fotvård är dock inte svårt och du kan göra det i bekvämligheten av ditt eget hem.

Fotbad

Att börja med ett fotbad är alltid en bra idé. Häll upp lite varmt vatten och stoppa ned fötterna i det i omkring 10 minuter. Tillräckligt länge för att fötterna ska börja mjukna något. Skrubba också fötterna under denna tid med något som är menat just för fötterna.

Fila

Efter fotbadet torkar du fötterna med en handduk. De ska dock fortfarande vara lätt fuktiga för att filen ska ta så bra som möjligt.  Du tar sedan den grövre sidan av fotfilen och börja arbeta. Målet är att avlägsna all den hårda huden.

Naglarna

Nästa steg är att klippa naglarna. Tånaglarna växer inte lika fort som fingernaglarna, så du kanske inte behöver klippa dem varje gång du fixar fötterna. Klipp naglarna rakt av och fila till de grova kanterna. Klipper du runt riskerar du att nagel börja växa in huden. Tryck sedan in nagelbandet försiktigt med en liten pinne och polera slutligen naglarna.

Smörja

Nu är det dags att smörja in fötterna med något som vårdar dem väl. Efteråt tar du filen igen och filar in krämen med den släta sidan. Friktionen hjälper krämen att driva fukten djupare och ger ett bättre resultat.