Ta hand om din hy som gravid


Under din graviditet så kan förändringar i huden inte vara ovanliga, den kan bli antingen fetare eller torrare. Du kan upptäcka utslag som du inte sett tidigare men också förändringar i pigment och åderbråck. Därför är det av vikt att du tar hand om din hy som gravid likaväl som du tar hand om hela dig.

Man kan tycka som gravid att huden blir fort torr och det finns fantastiska produkter för dig som är gravid. Självfallet så bör du smörja in din hud om det irriterar och kliar och att huden känns torr, det finns fuktgivande krämer som är anpassade för gravida. Vissa känner av något som kallas graviditetsklåda detta på grund av hormonerna i levern gör att det blir mer gallsyror i blodet och brukar vanligtvis försvinna efter förlossningen.

Om du känner stora besvär så ska du självklart kolla med din barnmorska om det finns något som kan göra åt detta. Förutom din hy så är det viktigt att ta hand om hela dig, det finns inga egentliga hinder att vara fysiskt aktiv så länge du känner att du orkar med detta. Att röra på dig regelbundet är bara bra för dig och ditt foster. Om du undrar över något så kolla upp vad du kan göra och inte göra som gravid.

Vi vill passa på att önska dig och din familj lycka till med den nya lilla familjemedlemmen som kommer inom kort. Ta hand om alla och sköt om er!