Ta hand om din hud vintertid


Vintern börjar ta sitt grepp över vårt land och luften blir allt torrare och torrare. Vintern är ingen trevlig årstid för vår hud, speciellt om vi är lite känsligare än vad andra kanske är. Det är därför viktigt att ta hand om sin hud vintertid mer än annars.

Det är självklart viktigt att att man tar hand om sin hud året om, men vinterns torra kalla klimat gör att huden kan behöva än mer omsorg än annars. Det finns fantastiska ställen att besöka för att få en hudbehandling av något slag och Scandinavian Skincenter är en av dessa. Med flera olika behandlingsmetoder så finns det något som kan passa din hudkaraktär.

Hemma vid så gör du som du kanske alltid har gjort med en bra ansiktsrengöring och någon form av djuprengöring för att få bort allt som inte ska vara där. Fukta men varmt vatten en skön handduk som läggs över ansiktet som få porerna att öppna sig. Använd en återfuktande kräm som du smörjer in.

Du kan vidare lägga en skön ansiktsmask på den återfuktande kräm som du tidigare smörjde in. Här gäller det också att använda en mask som är återfuktande. du kan under tiden masken ligger på ta ett skönt bad eller göra annat i ungefär 15 minuter. Avslutningsvis när ansiktsmasken är borttagen så lägg en dag eller nattkräm på ditt lena och mjuka ansikte.