Snygg under


Att handla underkläder är inte alltid lätt och många kvinnor kämpar med att hitta rätt storlek och komfort i något som kan kännas som en djungel av underkläder.

Storlek

Först och främst måste underkläderna ha rätt passform och storlek. En obekväm bh kan vara hur snygg som helst men det spelar ingen roll om du inte kan ha den på dig utan att den skaver eller gör ont. Något som en del kvinnor inte tänker på är att storleken ofta förändras genom livet och det är därför en bra idé att regelbundet mäta omfång på bröstkorg och byst för att få fram rätt storlek. Tänk också på att kraftig upp- eller nedgång i vikt påverkar bystens storlek.

Tänk på att alltid prova en BH innan du bestämmer dig om du ska behålla den eller inte. Det kan skilja ganska mycket från märke till märke. Några varningstecken man ska titta efter när man provar är:

  • Man får ”dubbla bröst” av kupan – gå upp en kupstorlek
  • Knäppningsbandet åker upp för ryggen – omfånget är för litet, gå upp en storlek
  • Det är luft mellan kupa och bröst – kupan är för stor, gå ner en storlek
  • Får du röda märken av BH? – den är för liten, gå upp en storlek

 

För den mer vågade

För några år sedan slog underklädeskedjan Agent Provocateur upp sina portar på den svenska marknaden. Märket är känt för sina provokativa och unika underkläder, en riktig ”treat” att ha i byrålådan helt enkelt. Det handlar om mycket spets, genomskinligt och farligt sexiga plagg. De flesta köper den här typen av plagg för ett visst tillfälle men visst går det att bära dem även till vardags.

Ofta kan lite lyxigare underkläder göra att självförtroendet ökar något. Även om man bara bär vanliga jeans ovanpå, känner man sig mer uppklädd om man också bär snygga underkläder. Det är därför en bra idé att ha en omgång riktigt snygga underkläder särskilt tänkta för fester och finare tillfällen. Läs mer om detta här.