Se snygg ut när du tränar


Träning är bra för både hälsa och skönhet! Nu under sommaren är det skönt att vara ute och springa och tillfredsställelsen efteråt gör definitivt mödan värd.

Valet av träningskläder är viktigt för din träning. Förutom vikten av att välja kläder efter väder och träningsform så är det också väldigt viktigt att välja plagg som du trivs i. Det är betydligt lättare att få motivation att gå ut och springa om du känner dig snygg och trendig i dina träningskläder.

Det finns många designermärken på marknaden som kombinerar kvalité med estetik. De mest kända är förmodligen Nike, Casall och Adidas, som säljs av de flesta sportbutikerna både runt om i landet och i världen. I Sverige hittar du ett stort utbud av dessa märken på bland annat Sport och Fritids onlinebutik. De erbjuder träningskläder av bland annat de märkena och många fler, vilket sätter spring i benen på de alla flesta träningssugna.

Nike har i sin kollektion visat att häftiga grafiska mönster är på modet. Det finns ett flertal mönstrade tights att välja mellan. Om man gillar färger och mönster kan även spana in färgsprakande Adidasskon ZX Flux som återkommit i begränsad upplaga. Stella McCartney har även designat en löparjacka för Adidas med ett häftigt mönster i vackra blåa färger. Stella McCartney har även designat ett flertal andra riktigt heta träningsplagg för Adidas. En jättesnygg mörkblå träningstopp i snabbtorkande material med svalkande nättyg runt halsen samt ett flertal träningslinnen i flera former och färger. Under varma sommardagar kan de med fördel kombineras med hennes blommiga träningsshorts för en trendig sommarlook. Hon har dessutom designat ett par riktigt snygga och bekväma löparskor.

Varför inte byta ut din gamla slitna löparjacka mot en snygg löparjacka från Heidi Klums kollektion för New Balance? Den är gjord i härligt stretchigt tyg och har en snygg insydd form med nät på ryggen som gör att plagget andas. Finns i två snygga färger, rosa-vit och turkos-vit. Det finns även matchande träningstights, träningsshorts, träningslinne och sport BH från samma kollektion.

Något som är bra att tänka på är vilket material dina träningskläder är gjorda, funktionsmaterial och ull är de som bäst tar åt sig svett och du blir inte så fuktig i kläder med sådan material. Kroppen andas bättre och det du bär känns inte tungt och jobbigt utan du ser och känner fortfarande snygg och fräsch.

mörkgrått funktionstygTanken bakom materialens konstruktion är att designa dem på ett sådant sätt att de innehåller hål som är tillräckligt stora för att släcka igenom vattemolekyler, men inte vattendroppar. Detta betyder att storleken måste vara någonstans mellan 0,0004 och 100 micrometer, något som är lättare sagt än gjort.

För att lyckas med detta brukar man använda en av tre olika tekniker. Membrantekniken är den bästa av de tre teknikerna men kostar därför också mer. Tack vare dess konstruktion är den bättre på att stöta bort vatten, hålla länge och att andas.

Rent strukturellt så är tekniken uppbyggd precis som det låter, ett membran som är fast på tyget. Ibland laminerar man fast ett till lager av vanligt tyg, ett så kallat slitlager. Detta offrar lite av funktionen samtidigt som plagget blir mycket mer tåligt och praktiskt.

Den andra taktiken är mikrofiber där tyget är vävt på ett sådant sätt att det blir vattentätt. Då blir mellanrummen mellan de enskilda fibrerna kanalen för de enskilda vattenmolekylerna att tränga igenom.

Sista möjligheten är att göra en beläggning med ett tunt skikt av pasta.

Få upp peppet att gå ut och springa i sommar genom att välja träningskläder du känner dig snygg och bekväm i!

ON POSTED INMode