Så får du vackra ögon


Ögonen hör till det första vi ser på en person och ofta utgör de en stor del i om vi tycker att någon är vacker. Även inramningen av ögonen är viktig och det är till exempel inte många som känner sig snygga när ögonlocken hänger eller när påsarna under ögonen är stora och mörka. Därför är det viktigt att ta hand om ögonen och området runtomkring dem.

Minska svullnad

Trötta ögon kan behöva lite kärlek. Det gamla klassiska gurkknepet fungerar faktiskt – en tunn skiva gurka på ögonlocket i 20 minuter minskar svullnaden betydligt. VeckoRevyn tipsar också om att även tepåsar eller potatisskivor kan användas. Andra tips är att dricka mer och dra ned på saltet – det hjälper också.

Markera ögonen

Att använda sig av kajal är det som fungerar bäst för att framhäva ögonen. Använd dig av en nyvässad, ren kajalpenna och dra den längs med ögonbandet. Eftersom kajal framhäver dina ögon får det dem även att se större ut. För att få ett ännu bättre resultat kan du använda dig av en pensel att dra ut kajalen med samt för att få ihop övre och nedre kanten av linjerna. Eftersom kajal innehåller fett fäller och smetar den lätt. För att få den att stanna kvar kan du försiktigt lägga ögonskugga ovanpå den.

Ögonbrynen

Något som också spelar en stor roll för hur dina ögon ser ut är ögonbrynen. Hur du fixar till dem på bästa sätt har vi skrivit om tidigare och det kan du läsa om här. Vill du inte färga dem eller använda serum, kan du plocka dem regelbundet för att ge dem en fin form. Är du osäker på hur du ska göra det kan du boka tid på en salong. Efter en professionell plockning får du en fin linje att följa när du gör det själv.