Måsten i en mans garderob


Det finns inte längre någon stigma för män som gillar mode, kläder och att ha sin egen stil. Det är lika självklart att mannen ska ha en komplett garderob som att kvinnan ska ha det. Vilka måsten finns det i den manliga garderoben?

En mörk kostym

En stilig, figursydd kostym är obligatorisk i mannens garderob. Den kan användas till alla större tillställningar och högtider. Man behöver man kombinera olika med skjortor och skor för att skapa en viss stil.

För att få ut så mycket som möjligt av kostymen ska du även ha en uppsättning snygga accessoarer. Det innebär slipsnål, manschettknappar, slipsar och flugor. Skaffa slipsar och flugor i både ljusa och mörka färger för glada och sorgsna tillställningar.

Kavaj

En lite mer ledig kavaj gör sig bra på jobbet, middagar ute och är väldigt bekväm. Du kan kombinera en vanlig kavaj med en t-shirt eller skjorta. Kavajen kan gärna vara i lite mer färgglad och det är så klart inte fel att äga fler än en!

Jeans

Ett par schyssta jeans kan hålla i många år. Idealt är att skaffa ett par ljusare och ett par mörkare. Då ser man skillnad när man faktiskt har bytt kläder och du kan göra lite fler färgkombinationer med din garderob. Satsa på dyrare jeans som har starkare sömmar och tål fler tvättar innan de bleknar eller går sönder.

Skjortor och t-shirtsamling

Här gäller samma sak, skaffa mörka och ljusa variationer. T-shirts får gärna ha olika tryck men även några enkla vita och svarta t-shirts passar bra för lata dagar eller träningssessioner. Köp in några tröjor med citat eller tryck från dina favoritspel eller filmer. Köp åtminstone två skjortor, en ljus och en mörk, i lite finare kvalité för att lyxa till garderoben. Dessutom passar de bra med kostymen!