Makeup tips


Eftersom en ny årstid gjort sig till känna, hösten, så tänkte jag ge lite tips på vilka trender inom makeup som gäller för hösten 2013.

Färgstarka läppar

I höst har läppstitet kommit tillbaka och det är färgstarka markerade läppar som gäller. Läpparna skall vara röda och riktigt färgstarka. Det roliga med läppstift är att det finns en uppsjö av olika röda nyanser på läppstift, allt från plommonröda till mer hallonröda färger. Det som är viktigt att tänka på är att välja en röd nyans som passar bra överens med dina färger och din hudton. Har du svårt att bära färgstarka läppstift kan du istället välja ett gloss i någon röd ton. Ett gloss innehåller mycket mindre färg och ger ett mer naturligt uttryck. Grunda gärna med en bra läppenna för att glosset ska sitta bra och inte flyta ut.

Eyeliner

Eyelinern är en trend som funnits med hela sommaren och den blir ännu hetare i höst. Lägg gärna eyelinern lite 50-tals inspirerat á la Marilin Monroe där den är smal in mot ögonvrån och blir bredare allteftersom. Avsluta gärna med en liten kråkspark längst ut. Genom att dra eyelinern i en linje uppåt på slutet skapar du ett piggare uttryck på dina ögon.

Silkeslen hy

När hösten kommer brukar många förlänga den med bronziga puder för att bevara sommarkänslan. I höst är det ett stort no no. Försök att få den mer bleka hudtonen att bli porslins lik med rosa rosiga kinder. Detta gör du bäst genom att välja en bra foundation och concealer så du kan täcka över alla missfärgningar och blemmor. Huden ska ha en jämn silkeslen ton.

Markerade bryn

En annan trend som slår stort i höst är att satsa på markerade och fylliga ögonbryn. Brynen ska gärna vara breda men välplockade och markeras snyggt med en brynskugga eller penna.