Lyckas med löshår


Löshår har blivit allt vanligare, antingen som en metod att förändra sin stil och snygga till sig för en fest eller som en permanent lösning.

På grund variationen i hur man kan använda dom finns det också en massa olika typ av fästen och material de är gjorda av. Det kan vara lite förvirrande men här är en snabb liten 101 som förhoppningsvis kan ge dig lite insikt.

Fästmetoder

Om du bara vill förlänga ditt hår för en kväll så är tränsar med små hårspännen det bästa alternativet. En träns är bredare och täcker mer hår, till skillnad från andra lösningar där man fäster små slingor individuellt. De är enkla att ta av och på och skadar inte ditt egna hår.

Clips eller mikroringar i metall som sitter i hela tiden varnar vissa frisörer för, de kan skada och till slut nöta sönder håret det sitter på.

Det som många anser är den bästa pemanenta lösningen är att använda med keratinfästen. Med dessa fästen använder du en plattång, limpistol för keratin eller speciella verktyg för att smälta fast löshåret i ditt riktiga hår. Görs det rätt känns det mycket naturligt och enligt vissa bärare kan det till och med vara svårt att själv skilja på sitt riktiga hår och förlängningarna! Som alltid är det bäst att få hjälp av någon som vet hur man gör.

Oavsett vilken metod man väljer så skulle jag tipsa om Poze som har ett bra utbud av löshår och extensions i olika varianter. De har även lite andra varianter på fästen och fina syntetiska peruker som är perfekta om man vill totalförändra sin look för en kväll.

Syntetiskt hår eller äkta

Det är ingen tvekan att äkta hår oftast ser bättre ut men om det är för den tillfälliga festen eller kontrastslingor i starka färger kan det absolut fungera. Största fördelen är ändå att de är väldigt billiga. Det kan för många vara ett bra första steg in i hairextension-världen.