Leka med håret


Den här artikeln är tänk som inspiration till dig som alltid sätter upp håret i en hästsvans, till dig som hellre tar på dig en mössa än att trassla ut lockarna och till dig som aldrig är hur många gånger du än besöker frisören. 

Man ska inte ta sitt hår på sådant stort allvar. Det är bättre att leka lite med håret! Om du känner dig nervös eller rädd inför en stor förändring ska du komma ihåg att färger går alltid att göra om, och håret växer alltid ut igen.

Peruker

För dig som aldrig blir nöjd hos frissan, kan detta vara ett roligt alternativ. Det bryter upp vardagen eller kan vara en kul grej under en kväll på stan. Köp dock inte peruker från maskeradsajter och liknande, dessa håller väldigt dålig kvalité och kan inte ens bli borstade. När de väl har trasslat sig (vilket de kommer att göra) så är det bara att kasta dem.

Clip-ons

Skaffa några hårslingor i olika färger som du kan använda i ditt eget hår. Det finns en massa färger, men om du vill ha slingor för att fylla ut ditt eget hår kan det vara svårt att beställa på nätet. Bilder kan ge missvisande färger. Det finns dock företaget som kan skicka hem hårtester på lån som du kan använda för att jämföra med ditt eget hår. Hos Pozehair kan du till och knäppa kort på håret och skicka till dem så pekar de ut vilket löshår som passar din hårfärg bäst.

Våga ovanliga frisyrer

Hår växer ut, du kanske få gå med mössa ett par månader men om du redan är van vid det, har du inget att förlora. Om du hittar en vågad frisyr som du gillar, prata med din frisör så kan ni bedöma tillsammans om det är något som du skulle passa i. Beroende på vilken ansiktsform man har, passar man i olika frisyrer. Även om du inte har ansiktet för just den du hittat, går den kanske att modifiera på ett sätt som gör dig nöjd ändå.

Färga håret

Är du dock mer vågad så är en hårfärgning något som kanske faller dig i smaken. Du kan prata med din frisör om vad som skulle passa dig. Vill du vara vågad och ta neonfärger antingen som helfärgning eller i slingor? Eller känner du för att bara ha en helt ny hårfärg, vill du vara rödhårig eller skulle du vilja vara blond ett tag. Var bara försiktig och färga inte om håret för ofta då detta orsakar kraftigt slitage på håret. Antalet av möjligheter dock är endast begränsat till din fantasi. Testa olika färgkombinationer i slingor och se vad din fantasi kan koka ihop.

Återskapa gamla stilar

Man kan finna otroliga frisyrer om man kollar bakåt i tiden, inte bara på det senaste århundradet. Prova att se tillbaka på gamla krigar civilisationer och se vad de ansåg vara en snygg frisyr. Se på andra kulturer och upptäck vad du finner vara en häftig frisyr.