Hudvård efter hudtyp


Huden är vårt största organ även om vi kanske inte är vana vid att tänka på den på det sättet. Den har dessutom egenskapen att absorbera de ämnen som finns i det vi applicerar på den. Dessa ämnena transporteras därefter ut till andra delar av kroppen med våra kroppsvätskor. Därför är valet av rätt hudvårdsprodukter och hur vi tar hand om vår hud oerhört viktigt.

Välj med omsorg

Grunden för riktigt god hudvård är att välja produkter som är anpassade för din hudtyp. Hudtyperna brukar delas in i torr, känslig, oljig och normal hud samt blandhud. Du hör ganska väl på namnen vilken typ av produkter respektive hudtyp behöver: fuktgivande, lugnande, balanserande, revitaliserande och så vidare. Idag finner du ett stort utbud av dessa och andra produkter online till exempel hos butiken Superbeauty.se.

Hitta rutinen

Vår dagliga hudvård bör bestå av två tillfällen varje morgon och kväll. Rutinen inleds med rengöring som på morgonen kan begränsas till ansiktsvatten. Därefter följer återfuktande och närande serum och kräm samt speciella produkter för ögonområdet och läpparna. Detta kompletteras med exfoliering och en djupgående mask med jämna mellanrum. Generellt sett är alla produkter som används vid morgonrutinen något lättare medan rikare och reparerande produkter ska få verka över natten.