Hud och hårvård för den gravide


Under graviditeten så kan man uppleva att man får en känsligare hud och att håret blir sprödare. Mycket av detta kan vara en reaktion på hormonförändringen som sker i kroppen under graviditeten. Och det gäller att vi likaväl tar hand om vårt hår och vår hud under den period som graviditeten är.

Man kan uppleva att huden är mer känslig för olika produkter och det gäller att välja milda produkter. Det finns massor med oparfymerade milda hudkrämer som man kan använda sig av. Man kan även bli känslig för starka dofter som gravid så oparfymerade krämer är att föredra.

Det kan vara extra skönt att använda ekologiska produkter under den tid som graviditeten pågår så vet man att det är bra för både dig och den lilla människan som växer i dig. Man vill ju ta hand om både sig själv och det lilla fostret på bästa sätt.

Kroppen genomgår en oerhörd förändring under tiden man är gravid och den magen som växer kommer att sätta sina spår. Det är bra att smörja in hela sig dagligen, morgon och kväll för att inte få allt för torr hud. Att man får bristningar är inte så konstigt då huden töjs, men man kan säkert begränsa detta genom att smörja in sig.