Höstmode


Nu när hösten på allvar gjort sitt intåg kan det också vara hög tid att förnya garderoben lite. Men vad är det då som gäller i höst om man vill vara snygg och trendig? Här nedan kommer några tips på vad man ska ta på sig i höst för att sticka ut lite extra.

En trend som hänger med från sommaren in i hösten är den färgglada. I höst ska kläderna ha mycket färg, till skillnad mot tidigare om åren när höstens färger brukar vara aningen mer dämpade. Smaragdgröna toner, fyllig gul samt dramatiskt blodrött är färger som fungerar alldeles utmärkt i höst. Tranbär, blodapelsin, orkidé eller varför inte kobolt eller kolafärg är andra färger som också fungerar bra.

Vad gäller specifika plagg så kommer den så kallade bomberjackan att fortsätta att vara populär såväl som trenden med rockkläder. Olika typer av fuskpäls är också inne.

Lager-på-lager-principen är en annan tydlig trend som också håller i sig. Till skillnad mot förra året ska det i år inte vara nedtonat. Mixa mycket, men gör det med stil. Utöver det så fungerar fortfarande förra årets ”it”-mössa Beanie i stickad ull väldigt bra.

Förbi är de bara ryggarnas tid, i höst är det snarare så att V-ringat gäller och gärna då i kombination med skinnbyxor, då skinnkläder över huvud taget är på väg tillbaka, något som även kan sägas hänga ihop med rocktrenden.

När det kommer till accessoarer så är ett hett tips att satsa på stora, gärna överdimensionerade sådana. En stor handväska samt metallic-glänsande smycken i form av stora örhängen och armband är helt rätt för den som vill sticka ut lite.