Hårets vara eller inte vara


men hair beard

Kort eller långt, rakat eller orakat, hur vi har vårt hår är väldigt individuellt och styrs till viss del av rådande trender och samhället i stort. Håret är en del av vem du är och vem du vill vara.

Kroppsbehåring

Vår kroppsbehåring är under städning debatt. Är det ok att ha buskigt hår under armarna fast du är kvinna och bär linne? Ska man trimma intim hårväxt eller ska man låta det växa vilt? Hur vi ska se ut är en given mall i det samhälle vi lever i och trampar du utanför den givna ramen uppmärksammas ditt ’felsteg’ direkt. Tittar man på ungdomar runt landet idag kan man se en röd tråd där exempelvis långt hår på tjejer ser ut att vara normen, samt de svarta märkes byxorna med vita ränder.

Hår på huvudet

Hur det än är har vi alla hår på i stort sett hela kroppen och oavsett om vi ansar eller inte så måste det skötas. Den allra största behåringen sitter som bekant på huvudet. För män växer det även i ansiktet och det är viktigt att ta hand om ett eventuellt skägg på rätt sätt, liksom huden där under. För att håret på huvudet ska må bra, bör det klippas, rengöras och återfuktas.