Få bukt på ditt vintertrötta hår


Sommaren börjar komma med sin värme och sitt ljus och vi människor börjar tina fram från vintermörkrets dunkel. Kanske vi vågar säga att sommaren redan kommit på några ställen i vårt avlånga land. För ett hår brukar våren betyda kluvna hårtoppar och trött, livlöst hår. Januari och Februari är årets torraste månader, sett ur ett luftfuktighets perspektiv, och det påverkar oss människor mer än vad många tror. I och med att luftfuktigheten sjunker så behöver vår hud och vårt hår mer fukt för att må bra.

Gå till Frisören

För att få liv i håret igen och låta det komma fram och glänsa kan det till att börja med vara en idé att boka tid på en frisörsalong för klipp och färgning. Ett friskt hår behöver klippas regelbundet för att få bort kluvna toppar och hållas fräscht. I vår och sommar har luggen kommit allt mer, antingen med väldigt sned bena, eller med lite ”grunge” känsla. De frisyrer som setts på visningar för våren ser ganska ”oordning gjorda” ut med matta färger och toner. Att bättra på, eller att byta färg på håret kan vara ett stort lyft inför sommaren. Tänk på att håret bleks mycket på sommaren så välj färger och toner som inte blir alltför blekt i solen. Ta gärna hjälp av din frisör för att få tips på bra färg för ditt hår.

Matvaruaffär vs. Frisörsalong

När du varit hos frisören är det bra att ha rätt produkter hemma för att underhålla och vårda ditt hår. Vad ska man då välja, att köpa produkterna på ”matvaruaffären” för en hundralapp eller köpa det på Frisörsalongen för närmare tusenlappen. Faktiskt är det så att man får lite vad man betalar för. De produkter som finns i ”matvaruaffärerna” är mer utspädda, det vill säga innehåller betydligt mindre mängd vårdande ämnen, vilket i sin tur gör att du behöver betydligt mer av dessa produkter. Köper du istället exempelvis schampot på Frisörsalongen behövs bara en tredjedels mängd för att ge samma resultat och känsla. Så i längden är det nog inte så mycket billigare med ”Matvaruaffärs produkterna”.

Känner du att produkterna hos frisören är för dyra finns det idag många jättebra sidor online, som säljer just hårvårdsprodukter, likvärdiga med de som finns på Frisörsalongerna, fast till ett betydligt bättre pris. Du kan enkelt slå dig ner hemma och beställa de produkter du vill köpa, på den tid som passar dig. Jag har tips på en bra site jag hittat, som säljer produkter från riktigt bra märken, till kanon priser. Sortimentet är stor och här hittar du allt från schampo och balsam till stylingprodukter och hårskuggor.