Dags för vinterkläderna


Många håller gärna sig fast vid höstmodet så länge de bara kan i ett försök att undvika vintern. Men förr eller senare måste vi bara acceptera kylan och dra fram vinterkläderna ur garderoben eller köpa nya.

Det finns ju dock även de som gärna håller sig aktiv under vintern med aktiviteter som skidåkning och liknande. Men ska man ut i backarna räcker det ju inte med vilka vinterkläder som helst. Då måste man ju satsa på en uppsättning ordentliga skidkläder för att hålla sig varm och torr.

Men för alla andra är det inget krav att satsa på lika specialiserade plagg för att klara av vintern. Många av dagens vinterplagg är inte tänkt att ensam kunna stoppa att vad kyla och väta heter. Istället får man förlita sig på lager. En tunnare undertröja, en tjockare tröja, exempelvis en stickad, ovanpå den och avslutad med en varm rock kan man hantera det mesta vintern kan kasta ens väg.

Utöver det använder vi ju de vanliga accessoarerna för att hålla oss varma. Mössor, handskar och halsdukar kommer alltid vara bra att ha. Av den anledningen är det också något de flesta redan har hemma garderoben, men det skadar aldrig att ha ett extra par. Planerar man på att köpa en ny vinterrock kan det alltid vara smart att titta på en ny uppsättning av dessa accessoarer också så man vet att man får något som verkligen passar ihop.

Slutligen behöver man ju även ett par riktiga vinterskor som både klarar av låga temperaturer och kan traska genom snön. Och med tanke på hur halt det kan bli ibland är det ju bäst om de har ett bra grepp på is. Vinterskorna får ju gärna vara lite större än ens vanliga skor så man har utrymme för lite tjockare sockar också.