Bra kläder när du sportar


Då träning förr i tiden var något som i princip endast elitidrottarna ägnade sig åt har det under de senaste årtionden blivit allt vanligare med sport och idrott även bland gemene man. Idag sportar och motionerar var och varannan i Sverige i olika former.

En sak som är viktigt när man sportar eller motionerar är att ha bra kläder och skor. Det kan absolut vara en idé att satsa på riktiga, speciellt utformade kläder för träning, istället för att kanske bara slänga på sig en vanlig t-shirt när man exempelvis ska ut på sin vanliga löprunda. Det finns en hel del träningskläder som är utformade i speciella material för att både ventilera och ta upp fukt bättre än vanliga kläder. Dessutom är kläder speciellt lämpade för sport och motion ofta lättare rent viktmässigt, vilket gör de behagligare att röra sig i.

Framför allt är det viktigt att under det lite kallare vinterhalvåret klä sig rätt så man inte blir frusen, men för den delen inte för varm för att man tagit på sig för mycket kläder. Det finns många bra träningsoveraller som stoppar för både vind och kyla. Sedan är det också väldigt vanligt att använda underställ när det börjar att bli lite kallare utomhus. Det är dock viktigt att se till att man fortfarande är flexibel och kan röra sig fritt så att inte kläderna hindrar din rörelse förmåga.

Var kan man då köpa kläder för sport och motion? Ja, idag går det att hitta sport- och träningskläder på en rad olika ställen. Stadium och Intersport är kanske de affärer som har det bästa utbudet, både vad gäller kvalitet och olika prisklasser. Dessutom har dessa kedjor rea ett antal gånger per år på vilka det ofta går att hitta bra kläder till bra priser. I takt med Internets framfart har det även dykt upp en rad olika återförsäljare på nätet, bland annat Länna Sport, Sportamore och Stylepit.

Det kan vara en nackdel med att köpa kläder över nätet då man inte har tillfälle att först prova kläderna innan man köper dem. Däremot så kan man prova hemma och enkelt skicka tillbaka om det inte passar.

Förutom att kläder erbjuder värme och komfort så kan de även vara en bra källa till motivation. Om man är stolt över sin utstyrsel och känner sig säker i sina träningskläder så kan det sporra en till att fortsätta träna och göra det där lilla extra.

En annan viktig aspekt som många inte tänker på är att våra kläder också hjälper oss att undvika skador. Till exempel att använda rätt skor när man är ute och springer kan göra stor skillnad om det är rätt sorts skor. Om man gillar att springa på små stigar i skogen kan det vara smart att använda en långärmad tröja för att skydda sina armar från grenar och liknande. Kläderna skyddar oss också från flera olika väderförhållanden såsom blåst och regn.

ON POSTED INMode