Bikini säsongen närmar sig


Dagarna blir allt längre ute och sommaren närmar sig med stormsteg. Kanske kan vi säga att sommaren redan börjat. För oss kvinnor betyder sommaren att hitta och kunna bära upp den perfekta bikinin. Att ställa sig i provhytten och prova olika bikinis är inte det roligaste, för de flesta. Vinterns mörka dagar visar sig i ljus, nästan genomskinlig hy med blå röda detaljer.

Bättra på brännan

Ett bra sätt att förbereda sig för mer lättklädda dagar är att bättre på den ännu bleka huden. För ett par 10 år sedan var det stol solariehysteri och alla solade solarium. Det gick lätt att se i omklädningsrummet vilka som solat, med hjälp av den lilla vita ”fläcken” som alla fick på rumpan. Idag däremot har vi läst på mer hur solariet påverkar oss, och vår hud och rekommendationerna idag är att inte sola. Både för att undvika malignt melanom men även för att skydda huden överlag och undvika solskador.

Ett bra tips att istället ta till är att börja använda ”brun utan sol” produkter ett tag innan sommaren. Idag finns många bra ”brun utan sol” krämer som ger riktigt snygg och jämn bränna. Ett billigt tips är ”Dove Summer Glow” som finns i två varianter, en för ljus hudton och en för medium till mörk hudton. Denna ger en jämn och fin hudton och kan användas året om. Jag använder min hela året för att känna mig lite fräschare på årets mörkaste månader.

Ett annat alternativ till att bättre på brännan är att ”sprayduscha”. Detta går att göra på många skönhetssalonger och det är en snabb väg att bli brun och fräsch. Brännan håller i sig ungefär 2 veckor. Är du osäker på att använda ”brun utan sol” produkter är detta ett bra alternativ. Du får en snygg och jämn bränna direkt.

Köpa Bikini

När man ska välja bikini är det bra att tänka på vilken kroppstyp man har, för att hitta rätt modell för den. Alla kroppstyper passar inte till alla bikinimodeller och det är bra att veta vilka modeller man passar i innan man börjar prova.

Kroppstyper

Kroppen kan delas in i 7 olika kroppstyper:

  • Rund siluett: Ganska kurvig överlag med en lite bredare midja. Välj gärna baddräkter med draperade midje partier. Vill du ha bikini kan du satsa på en halterneck modell med breda band. Satsa att lägga fokus på bysten.
  • Åttan: Runda axlar och runda höfter med en smal midja imellan. Den perfekta kroppstypen som passar i alla bikinimodeller. Bara den egna smaken avgör.
  • Omvänd pyramid: Smala höfter och ganska breda axlar. En ganska maskulin kroppstyp som gärna får göras mer kvinnlig med djupa urringningar. Bikiniöverdelen får gärna ha tunna band och nederdelen gärna med ränder för att skapa en illusion att höfterna är bredare.
  • Rektangel: Här är axlar och höfter lika breda, med markerad midja. Vill du att din midja ska upplevas smalare, satsa på en trekants-bikini med mönster.
  • Timglas: Denna form liknar 8:an med en smal midja. Alla modeller passar men vill du se mer feminin ut kan du välja skjutbara trekants-bikinis eller bandeau-bikinis. Nertill kan du gärna välja trosor som är lågt skurna.
  • Omvänd triangel: Här behöver du lägga fokus på bikini-överdelen för att bredda. Välj gärna modell med breda ränder. Välj gärna en vadderad överdel för mer volym. Undvik mönster och ränder på nederdelen.
  • Oval siluett: Denna liknar mycket omvänd triangel. Undvik fokus som ränder eller mönster på nederdelarna.