Bästa rakningen för män


Även om du vill behålla skägget eller mustaschen så måste man ändå ansa och raka runt om för att forma ansiktsväxten.

Ta hand om huden

En av de viktigaste sakerna för att ha fin hårväxt är att ta hand om huden. Rengör man inte huden så kan man få tilltäppta porer och hårstrån som växer inåt istället. har man torr hud kan man få razor burns, små röda prickar som uppstår när huden blir väldigt irriterad.

Så huden är grundstommen för en bra rakning. Smörj in ansiktet varje dag, antingen morgon och kväll. Har man väldigt torr hud eller andra hudproblem kan man behöva smörja oftare.

Då och då kan du göra en peeling som du gnider mot huden. Det borstar bort döda hudceller som annars kan täppa igen huden. Det öppnar upp porerna och hjälper huden att andas bättre.

Rakningen

Så vidare till själva rakningen. Innan man tar fram rakkniven behöver man mjuka upp huden och skäggstråna. Rakolja finns att köpa hos Sliqhaq och ska appliceras på våt hud. Det finns olika oljor beroende på om du använder rakhyvel eller rakapparat.

Använd ett raklödder som löddrar mycket för en mildare rakning. Se till så att rakhyveln inte är för slö eller för vass. Är den ny ska man raka sig försiktigare för att undvika att raka bort en massa hud tillsammans med stråna.

Efter rakningen ska man skölja med varm vatten för att rengöra ansiktet och sedan kallt vatten för att porerna ska stänga sig innan ny smuts tränger in. En mild after shave vald efter din hudtyp ger bäst återfuktning och minskar risken för inåtväxande hårstrån.